12 October, 2017

Focus syu

SubhanaAllah. Nak berjaya sangat susah. N aku dri dengkil ni rasa kalau kita terlebih distracted, sgt susah nk tarik balik tuk focus. Kita dh terbiasa smpai bila buat keje sikit dh penat. Wah aku dh buat banyak ni eventhough 15min je pegang buku. Budak u memang takde masa kalau korang nak tau. Sbb penuh dngan schedule tutorial, lecture, and lab. Hw ofcourse banyak. Tapi kau still boleh kelua hujung minggu. Especially kalau kau duk kat tengah bandar kl mesti asik kelua je. Tp hw siap.

Tpi bila nk exam mulalah. Xkelua mnggu tu dh rasa pelik. Kena jugak kelua. It has become as a habit. So nasihat dia , nk jadi focus like spm sgt susah bila kau dah melekat ngan fon and asik enjoy je. Aku sebenanya nasihat kat diri aku. Sbb mmg ni la yg senanya terjadi kat asasi ni. Even pack, tp kau still leh enjoy.

I think matrik pun cenggini. And , jangan la masuk matrik. Sbb? Soalan dia sgt susah. Tak tipu. Asasi punya lagi mudah, kalau matrik soalan dia byak HOTS. tapi kalau korang mmg suka kbat tak kbat tu, silakan. So make a right decision. May Allah guide you guys. Bye. 💓