10 February, 2018

revealing her secret after all


hai, hari ni nak story pasal kejadian pelik happened. and lupa nak mention, laptop aku maybe dah ok sikit sebab dia kurang sikit buat hal. Alhamudulillah. 

semalam, one of my besties here, buat hal. taknak mention nama. 
dia ni orang yang bising gak, dak sarcastik, jenis tak kisah perasaan orang lah, jenis yang straight forward and tak layan sendu lah. (sepanjang pemerhatian aku masa sem 1)

then, masuk sem 2 , macam dia dah keluar perangai sebenar. asik marah, hentak sana sini. biasanya kitaorang ( 4 org per geng ) bahan dia sebab dia selalu buat kitaorang sakit hati dengan perangai dia. memang anti lah kalau nak dengar dia cakap. still kami rapat. dia jenis tak cerita masalah dia, pendam je.

one day semalam, yang aku kena!
aku nampak dia senyap and muka cemberut je, *muka mcam nak makan orang. aku sangat tak suka orang muka macam tu, geram nya. kenapa? sebab aku nak dia cerita apa masalah dia. then kawan aku ni tanya , " kau ok tak" then dia angguk, tak toleh pun. acah ok pulak. aku ni pun geng sarcastik jugak, "aku geram tengok muka kau ni, muka serabut je, aku pun naik serabut, dah kenapa?"
then,
" aku pun serabut tengok muka kau"

okayyy... dia pun blah. dia ni spesis yang tak cakap aku kau tau. aku first time dgr dia sebut cam tu, dengan muka penuh kebencian kat aku. waw. aku like, terpana. ayat tadi aku selalu guna untuk diorang cerita masalah diorang and sangat biasa actually. ayat tu bukan ayat marah bagi aku, tapi ntah lah dia marah.

aku pun, okay, aku buat salah ke? sampai nak terkeluar mata dia jeling aku. ya Allah, first 

1. perasaan aku, dia memang marah

2. aku kena marah

3. kenapa aku kena marah

4. kenapa dia nak marah sangat sampai marah aku macam tu

5. aku ke salah

aku pikir je 5 perasaan aku ni. memang otak aku pikir mana silap aku. ayat tu xmungkin dia nak marah sebab aku selalu guna and dia okay je. mana salah aku? maybe sebab dia takleh masuk runningman? maybe dia tak siap assignment? maybe dia gaduh ngan org lain, then aku kena? maybe hm tu je aku pikir. and masa tu dia period. and main idea aku mood swings. 

hari ni, aku like, aku ke salah *waw ego disitu
aku tak cakap ngan dia until dia ready dgn aku. and aku biasanya rapat dengan dia berbanding kawan aku yng lagi 2. dia lah paling rapat ngan aku kat dengkil ni. tapi, ni masalah besar, when dia gaduh dengan aku, aku tak tau nak selesaikan macam mana. 
pastu masa ni kelas chemistry, dia dah okay maybe sebab dia cakap ngan kawan aku yang lain, cuma aku je dia tak cakap. aku okay je.

pastu, ada  tempat kosong tuk dia, dia rela pilih yang jauh dari slide dri duk ngan aku. okay, memang dia serabut ngan aku. okay, better stay away from her. sampai lah ke malam, tak cakap ngan dia. 

malamnya, aku ajak lah kawan aku pi makan, sizzling. dia takbalas pun, tapi kawan aku balas, dia ckp onz. then, dlm 30min kemudian dia tanya korang dah gerak ke? dia nak join makan. tapi kitarang dh kat anjung. aku dh siap pesan. and ofocos lah aku tak balas kan. aku nampak dia suh order dulu, nanti dia dtg. aku translate ayat tu, ok kitaorang order dulu kitarang punya dan takyah tunggu dia. dia smpai aku takberana nak tengok muka dia. taknak aku, kang serabut mata dia memandang. dia smpai tanya, sape nak makan sizzling tadi, dah order ke? kawan aku tolong jawab , dah. dia keluar muka marah lagi sekali jeling aku, takreti baca wassap ke? aku like? apa?

kenapa tetiba?

aku pun blah amik aku punya sizzling makan. lepastu, kawan aku sentap and geram ngan aku, aku tarik diri dari runningman. sbb aku nak masuk catur KASPA punya event. pastu, kawan aku pun tanya korang apa masalah sebenarnya? apakata korang selesaikan masalh korang sekarang. (sebab dia igt aku tak masuk running man sebab makcik tu and sbnrnya takpun) 

aku pun join sekali  angkat muka nak tau asal dia baran sangat. 

dia cakap benda yang tak jelas and sangat mengejutkan aku.

1. saya tak suka cara A and B(aku) cakap
2. saya tak suka A selalu cakap saya tak guna
3. saya tak suka bila B(aku) selalu perli , kutuk saya

aku pun tanya, mana satu, ayat mana yang aku guna sampai dia benci sangat aku ni.

dia cakap semua yang aku cakap dia benci. and dia tambah ingat ah sendiri

aku like, kau macam tak kenal aku, benda semalam pun aku tak berapa nak ingat inikan nak ingat apa aku cakap kat kau. haha. aku cakaplah, kalau kau cakap apa benda yang kau tak suka sangat tu, boleh aku betulkan and tak ulang cakap kat kau. 
dia geleng kepala. kerbau betul. aku like. apa bende dia ni. 

kawan aku(pengadil) so semua setel? dia angguk

angguk celah kau, aku tak setel lagi. dia pun blah.

at one point, kawan aku y sorang lagi call, yang A tu. dia tanya pe cite ngan dia tu. pastu kawan aku pun story lah semua. A tanya aku, pastu kau ngan dia canne. 
aku cakap
"maybe aku dh tak cakap ngan dia dah, nt dia makin serabut ngan aku, dia benci aku lebih dri kau A. haha. terkejut jugak" tetiba mata aku berair , menitik pulak tengah2 anjung ni. dalam hotak aku time tu, tak sangka dia benci cara aku bercakap selama kami berkawan tau.
aku yang selalu bercakap mengarut, perli dia, takde dia cakap pape, aku igt dia hati kebal macam kitorang. aku sllu igt aku y paling rapat dengan dia, sbb dia sllu panggil aku, rupanya dia benci aku selama  ni. and dia baru confess hari ni bila dah 23minggu kitorang berkawan. wah. aku rasa aku taklayak kawan dgn dia. tak patut. kalau benci cakap awal2 kenapa pendam, aku boleh jauh dari kau. kalau tak suka aku, cakap. aku sedih sangat, dia fake depan aku selama ni, ya Allah. kenapa aku tak perasan selama ni. then aku, wassap dia, aku minta maaf dgn kau, salah cakap, semua aku cakap, and aku tak layak dri awal kawan ngan kau. sorry sakitkan hati kau selama kita berkwan. aku taktau apa akan jadi esok. tapi aku harap dia maafkan aku, and kita tak payah jadi befren utk kebaikan kau jugak, dripada terus sakit hati. aku takut apa aku cakap, tiba-tiba sakitkan hati dia. lagipun dia tak cakap aayt mana yang aku guna smpai dia benci sangat kat aku.

aku just sedih, tak sangka. haha. pandai dia berlakon kuat selama ni. 
teruk betul aku ni. 

dhlah semua event aku dgn dia, malam menari pun dgn dia, elc dngn dia, lab chem, fz, bio dngn dia. ya Allah, macam mana nk cakap ngan dia nanti? hmm. tuje confession malam ni.

sedih. bye.