09 May, 2014

Hi, My SweetHeart !



Assalamualaikum


Hehe , hari ni , Ya Allah . Memang dalam sejarah aku boleh minat lagu Taiwan . Chinese ke ? Taiwan dengan China lain sayangg .  Kalau nak info lebih lanjut tengok ekslopedia okays ? Actually , dulu saya pun tak tau yang Taiwan ni tak negara dengan China . Baru je tengok Google Map . Memang tak sebumbung lah , and tak setanah . Taiwan ni macam kecik lagi daripada China . Dialek taiwan dengan china pun lain tau . Ni sepatutnya GENERAL KNOWLEDGE but baru je tau . HIHIHI
Okays . whatever about that ! Forget it . But Remember that IT IS different . Tujuan utama entry ni nak citer pasal Drama Taiwan ni la . Memang best ! Best Gila ! Walaupun tak abis tengok lagi , saya cepat-cepat promote menda alah ni nak suruh korang tengok jugak ! Hargai laa pengorbanan ku ini wahai sayangs . 
'CUT! Syuhada CUT!'
 
asyik buat drama aja dari tadi . hehe , sorry ! saya excited sangatt ! *Ha Ha Ha , saja je . nak bagi korang menYASPEN . okay , citer dya ni pasal budak ni nama nya Hsueh Hai , *hafal siap ni . Dia ni macam bendul la sikit , mcam tu lah . tapi kaya . And dia ni hidup selalu dikawal oleh KAKAK dia . kalau korang nampak DA JIE , jangan ingat tu mak dia . Tu kakak dya . Then , dia ni tak pernah ada kawan sebab kakak dia ni tak nak bagi kawan - kawan dia amik kesenpatan kat dia sebab dia ni kaya . Macam tak leh buat kawan lah . Kaya yang amat sangatt kot . Lepas tu , dia dah besar and dah 17 tahun . Macam kalau kat sana diaorang pi Kolej lah . And , kakak dia kata yang dia takkan kawal Hsueh Hai dah lepas 17 tahun . Tapi memang susah dia nak balik taiwan tu . Hsueh Hai bertolak dengan kakak  dia ke Hzoang . entah lah mende , tapi tu tempat kolej dia la . Then , identiti dya ditukar oleh kakak dya takut org ambil kesempatan kat dya like dulu . Nama dya ditukar kepada Ling Da Lung . "DA LUNG , DA LUNG , DA LUNG , DA LUNG ." lagu pink panther BABY~ .
Dalam kolej ni ada seorang minah ni tomboy , tapi hati dya baik . dia ni macam takda kawan lah kecuali Xuezhang dia 'senior '. Budak ni comel sangatttt! cari je Rainie Yang ! memang comel . tapi dalam HI , Sweetheart dia lagi comell! hm , Chen Bao Chu . And selalu buli Ling Da Lung . Dalam bebuli ni , asyik kena sepak , terajang aja. Ling Da Lung dah jatuh suka kat dia . and Kapel laaah . pastu , Mama pada Bao Chu taknak dia kapel ngan Da lung , sbb dia miskin kann . Bao chu sayang sangat kat dia and taknak break up lah . Tapi mama dia desak dia and ugut . Pada malam tu , Bao chu nak jumpa Da lung and nak cerita lah sal Mama dia nak tunang kan dia dengan mamat kaya , and Da lung pulak at the same time nak lamar Bao Chu . unfortunatelyyy! Bao Chu accident . Da Lung pulak tunggu kat tempat diorang seharusnya jumpa lama sangatt .. and then dya rasa yang Bao chu tak sayang dia and bawa diri and janji takkan sayang sesiapa lagi dan berubah kepada handsome and tak bendul lagi .

3 tahun kemudian , diorang ni ditakdirkan berjumpa balik . And Da lung dah niat nak balas dendam kat Bao Chu sebab tinggal dia dulu . yang sebetulnyakan Bao Chu accident , tapi dya tak tahu .

amacam cita dia . panjang tak ? haih . korang kena tengok sendiri lah jugak . i think korang mesti lagi taknak tengokkan sebb snopsis eden yang ngarot bebona ni ? hehe .

No comments:

Post a Comment

Jemput komen jangan malu-malu ~ :D

Pesanan Ikhlas Dari Lubuk Hempedu Sampai ke Pankreas , Mrs. Hero