31 August, 2014

Serba Salah



perasaan serba serbi serba salah aku ni buatkan aku takleh belajar tau! sebulan je lagi aku nak Pt3 , tambah pulak denan penyakit malas aku ni , hat ni tambah lagi persaan serba salah . ape sebenarnya yang telah berlaku wahai syuhada? 
lagu ni cita dya, 'tok,tok,tok'
actually, aku gaduh ngan adik aku sebab nak tengok tv. pastu aku bagi can kat dia tengok dua je citer yang dia nak. n aku masuk bilik belajar. pastu dekat dua jam aku keluar and nampak cite dia keluar tulisan. 'maknanya habislah' aku pun mintak remote astro lah sebab turn aku pulak. pastu dia cakap satu lagi cite yang dia nak tengok. aku pun apalagi mengamuk lah. budak tu pulak buat muka toya kat aku and tutup tv. entah apasal dia tutup tv? aku tak paham sebenarnya. pastu dia cakap dua-dua takyah tengok. ei ei budak ni. ikut turn lah! aku dah kasi dia 2jam tengok, kasi aku pulak. boleh dia cakap dua-dua takyah tengok? maknanya lepas aku masuk bilik dia bukak balik tv n tengok cerita dia lah ? macam tu?! aku pun naik angin, aku cabut terus kad astro and letak atas almari. budak tu senyap lah pastu buat kerja yang tak bermanfaat sebab kad astro tadak nak tengok apakah kan? aku pun tinggi ego, masak fries and makan sambil hafal kh, dokumen perniagaan! dah boring tu mmm dekat 15 minit je kot aku duduk depan tv pasang balik kad astro. bosan lah baca buku ajakan? pasang dah, tp astro keluar, kad tak disambung. asudah. kalau abah aku tau sah dia lempar tv ni. kenapa? yalah sape suruh cabut kad astro tu. adoiyai guilty aku semakin menebal apabila abah aku duduk kat luar. kalau pakck tu tahu mampus aku. adik aku pulak pasang tv sbb aku dah pasang kad tu. dia pun nampak jugak tulisan kt tv tu pasal kad tak detect. asuudaahh! aku pun cakap , tutup serba salah yang hujan kat luar sebab tu dia tak detect. pandai aku kan? aku pun masuk bilik pasang lagu. adoi memang guilty punya perasaan kuat bro! sedih aku. sampai bila nak duuduk dalam bilik ni? aku harap astro detect balik lepas aku cabut plug besar dia tu. Amin,

Ya Allah Tolonglah hambaMU ini

No comments:

Post a Comment

Jemput komen jangan malu-malu ~ :D

Pesanan Ikhlas Dari Lubuk Hempedu Sampai ke Pankreas , Mrs. Hero