16 September, 2014

Result Trial PT3

hari ni baru nak umum kat blog. actually malas nak tulis panjang panjang, tapi nak buat kenangan nanti dah besar so tulis jelah ye. 4hari lepas exam iaitu hari Jumaat, Sabtu, Ahad, Isnin. baru lah dapat kertas sains yang budak 3 Ibnu Hayyan exam hari khamis. sains sahaja. tu pun aku tolong teacher sains *sorry puas pikir tak igt name teacher sedirix. time teacher roshini *baru igt masuk kelas hari ahad tu, teacher ada cakap yang dia marks kertas aku je, and cakap yang aku dapat 78% je. huhu. nak nangis dah lah dya umum markah aku depan satu kelas. at least teacher kena la tipu sikit! ni tak straight to the pointer je. satu kelas "buuuu" i know! tapi takpe. aku pun compliment teacher yang cantik gorgeous and beautiful untuk naik 2 lagi markah. tapi compliments tu tak menjadi. okay, fine! and then, hari Isnin tu lah aku tolong teacher mark kertas budak hayyan sebab nak tahu markah awai. marks marks marks, dinobat kan Azizol Fizri bin Mat Nawi mendapat 80%. yay.! dia je la yang A setakat teacher mark ngan aku. yang lain tak siap lagi. aku bengang tahap gaban sampai nak nangis sebab aku kalah ngan mamat poyo tu. aku tak beat dia. seharusnya aku beat dia exam kali ni. tapi malangnya aku kalah. huuuu.. okay fine! pastu, teacher siap marks semua, dinobatkan, amirah salmi, nurul syuhadah, muhd ilham shah, azizol fizri, hidayah harun, ahmad ghazali and dah lupa dapat A. yay. teacher turun kan grade utk 76% above, A. tapi yang aku punya 'nurul syuhadah' tu tak kaitkan dengan grade turun ke hape, tapi lepas check it out balik paper aku and aku dapat 81%! wow. alah, tak perlu bahagia pun. seriously! tak bahagia. 
 panjang al -kisah exam ni, takpe kita sambunggg~
and thon, bagi kh pulak, kawan aku mimi nama nya secantik tuan punya muka lah kan, panggil aku time tu cikgu nik azhar yang ganteng duk chatting dengan cikgu ape ntah kat luar. dia tarik aku masuk kat dalam bilik kh tu and cakap dia jenguk paper aku and aku dapat 83%. Ya Rabbi. Alhamdulillah. A jugak kh. dan , nak kasi tau yang aku meniru kh memang tip top. kh sahajalah yang aku tiru. straiiiiighttt~ soalan 10-30.. haha. tak bahagia lah... bukan hasil sendiri punya.. dua subjek sains and kh aku tak ba.ha.gi.ya. arrasso?
pastu yang lain, bi pulak Teacher Azimah punya turn. dia masuk dengan tak senyumnya, and i guess something. aku seram sejuk dah time bi sbb bi dengan mt je yang tak tahu lagi yang lain beres dah. halida dapat 90%, aku pulak?? dia panggil sorang sorang. okayyy. okayy.. last one "Nurul Syuhada, Ahmad Ghazali"
okay... dup dap dup dap dup dap.
hati ni, Ya Rabb je tau hang! geng jantan kat depan tu dah bersorak dah. duk doa aku dapat B Bi. ape ke patut? aku pi dekat teacher. "Da, what's wrong with you? you never got b in bi, why Da? Do you have problem?" my teacher said. i reply lah, "really teacher? takpolah teacher nati sayo try lagi." sebak didada kuu mendalam, sedalam lautan biru.. Ghazali yang kat tepi aku  gamam. teacher tak pandang aku pun. hey. tambah neves mak. bukan nak kasi paper tu. okay. okay. and then teacher look at me and she said, "u got A la Da. i'm just kidding. okay?" aku apalagi.. geram sangatt dekat teacher. aku goncang goncang badan teacher geram dowh. apekepatut dia usik aku lagu tu? hei. kacau state of matter dalam diri aku jah. tamat bi, and math pulak debaran kian terkemuncak. dah straight dah belaka, tinggal math je. kh 83%, bm 90%, sn 81% pai 87%, bi 86%, mt ? 
tak tau lagi. okay. debar-debar lagi drpd bi. aku pi tempat Shimah. and neves neves. tangan aku kalah org eskimo dah. sejuk mak hang! aku gigil gigil. time tu cikgu fazli tersayang duduk panggil name. uolls know that 2 minggu lpas exam baru dia boleh umum marks kitorang sbb anak dia demam denggue. 'jap, haruske habak mai?' okay! continue. gigil gigil. aku pun stand up. marah diri aku sendiri.
  'syuhada, kalu mung tak dapat A math, mung takkan ulang sejarah UPSR mung huk dapat 5A trial, but sebanar 4A 1B. takperlu gigil syuhada!' aku marah diri sendiri like that. 

and then cikgu sayangen panggil, "Nurul Syuhadah Binti Mat Napi" mak aih panjang bona cikgu sado panggil nama eden. aku lari pi sono, depan kelas and amik ketas. tengok, warghhhh!!! DEABAK. A!!! 86! tempik lolong aku tu dalam 4 saat je. haha. yang ni bahagia. bahagia. tak ponah dapat aku bahagia lagu tu walau dah marah diri sendiri tadi. hukhuk. :D
tu je citer aku. straight gamaknya i trial PT3. TAPI! tak perlu sebahagia ini Nurul Syuhada. lepas PT3 yang benor benornya barula engko nak hapi ka nok bahagia ka, ada den kesoh? syuhada! gooo! sains and kh! study hard plis....!! 
p/s: thank you Allah! 

1 comment:

  1. Don't stop trying.. Next exam still can gambatte~~~

    ReplyDelete

Jemput komen jangan malu-malu ~ :D

Pesanan Ikhlas Dari Lubuk Hempedu Sampai ke Pankreas , Mrs. Hero