18 October, 2014

Follow Me Oil Control+Whitening Anti Shine Cleanser Review

nak beliiii!!! arghhh! TT^TT


Hari ni nak share pasai produk or cleanser yang aku pakaii.. aku beli menda alah ni 19.9.2014.. amboi, ingat tarikh.. hehe.. makin bahagia aku sebab muka dah makin okei.. dulu aku ada story pasal Safi Balqis Trilogy kan, mm,, dah tak pakai dah,, aku ada beli dua lepas abih satu lepas tu macam cleanser tu tak ngam dengan aku, aku beli lain. nak story sikit mcam mana aku boleh terbeli follow me ni? 
lagu ni cerita dya: 
abah aku bawak sefamili pi kbm*yelah nak pi mana lagi selain mall ni kan , pastu mama aku lepaslah aku and sister aku pi jejalan nak kasi rm50 sorang. aku tawaflah kbm tu sampai lenguh kaki and window shopping ler, sbb sayang duit aku tu. ke ke ke. duit tu aku beli lah jugak gelang batu camtu and aku and sister pi kat pacific. akak aku nak beli skirt gembak-gembak tu dekat je dengan pacific, so aku amik kesempatan nak tengok cleanser yang sesuai dengan aku. belek-belek tengok description boleh kata setiap cleanser la.. pastu ade sorang amoi meh dekat aku.. okei.. aku tak minat ada orang tengok grak geri aku ni sbb macam tak selesa lah kan.. pastu tu dia approach aku and tanya 'mau cari apa?' 


okeii,,,
'nak cari cleanser baru'
'ow, cari untuk jerawat and parut ea? i boleh recommend yang ni'
dia jalan bawak aku pi kat shelf yang ada Follow Me ni. aku tak pernah lagi tengok mende nih. serious, amoi tu cakap baik punya barang. aku teragak ragak nak beli takut tak menjadi. aku belek belek tengok price. mmm.. rm8.50.. okei.. aku kasi alasan mahal pulak dah. dia cakap , 'alah tak mahal pun.. u amek lah sekali dengan ubat jerawat cepat sikit hilang jerawat tu.' dia tunjuk kotak hijau kecik, ubat jerawat, Follow Me Pimple Spotless Gel. amboi banyak nya kena beli. belek harga yang tu, rm12.90.. okei kalau rm9+rm12.90= rm21.90.. amboi.. aku belek lagi ada tulisan jepun lahhh youuu.. attract aku nak beli pulak dah.. tau-tau je yang aku minat n addict dengan jepun jepun ni.. okei, mujur je ada sebab aku nak beli.. hak hak hak.. aku beri alasan kat makcik tu yang mahal.. dia cakap bukan selalu boleh beli ni.. i recommend u beli dua nih dulu and then u come here again beli satu set, dengan moturizer, toner, sun shield. mmmm... aku pikir tak lama sangat dalam 25 saat camtu then.. 'okei, but u jamin menjadi kan produk ni.?' "ya i jamin, tapi you kena beli semua set baru betul jadi' eh, banyak songeh pulak. nak beli ni nuh neh.. kang aku balik kang........ then 'mm, okei i beli.. tak jadi i cari u ya.' 'okei....' hahaha,, aku bawak dua mende tu n bayar kat counter.. akak aku pulak busy lagi duk pilih koko atau itam punya colour skirt tu.. tak kesah asal aku dah fulfill task aku tuk beli cleanser baru... 
balik rumah aku takut jugak nak try, tapi aku try jugak hi hi hi hi.. pakai2 okei best jugak pakai ni.. aku cek ingredient and u know aku search sesekoq dalam google.. nak dapat kesahihan lah katakan... dalam gel jerawat tu macam berkesan lah sbb ada ingredient y di-recommend by Doctor Haseeenah tak  silap...  

ubat jerawat yang cun

then-then, aku pakai gel tu sbb ada sebijik jerawat menetap kat pipi ni.. setiap malam aku pakai, then , ilang yow,,, dalam 3 hari camtuu.. spotless pulak tu......... deabak... sugooooiii... i likee... sekarang aku rasa macam nak beli se-set lahh.. u know that mama i tak tau pun aku pakai apa tapi dia cakap makin okei muka angoh lonii.. he he he.. kembang kempis idung aku ni kejap.. still now mama or entire family aku tak tau pasal wujudnya product ni dalam kehidupan aku hak hak hak,,,,,, sekarang aku nak cakap apa eh kalau dah nak nazak cleanser au kat mama abah aku..  sbb sah takda can nak pi kbm.. abah tak bagi.... sedehhh.. cleaser dengan gel dah nak tamat isi dia.. huuu... sedeh.. 


that's all 'bout my cleanser life u olls.. salam sayang, Mrs.Hero

No comments:

Post a Comment

Jemput komen jangan malu-malu ~ :D

Pesanan Ikhlas Dari Lubuk Hempedu Sampai ke Pankreas , Mrs. Hero