05 November, 2014

My Birthday Punya Story



aku punya story pasal birthday aku hari ini.. urm, sebanarnya aku tlis post ni 25/1/2015.. saje nak kenang balik. hehe. 
actually, birthday aku ni tak ramai yang tahu, aku malaslah nak kecoh.. 
macam ni, 
"wei wei, esok ari jadi aku weeii.. wish tau wish tau!"
"hurm,, esok ari jadi sapo ehh.." "hri jadi sapoo?" "aku laa,,"
"woii, sek mung pkat v hadioh ko aku deeeh,,,"
well. aku memang tak nak kecoh macam ayat diatas, mesti ada yang terasa, tapi ada aku kesah. 
aku xkecoh sebab nak tgok sape yang ingat aku, hari jadi aku, yang memang besties aku la. 
pada pagi hari jadi aku tu, 5/11/14 , mama abah, ntah, lah. takde yang wish pagi tu. 
sebenarnya birthday aku lepas PT3, so sampai sekolah, terus kena pergi dewan bintang, iaitu dewan bg budak asrama la. macam kena kurung dalam dewan tu. aku duduk jelah. tunggu. .... .... .... .... 
takde pun yang ingat hari jadi aku. :'( 
serious sedih. sebak lah. ada kawan rmai, tapi sorang pun tak ingat hari jadi aku. down sangat pagi tu. nak nangis je. 
aku duduk ngan geng aku. depan sekali. budak laki dekat je ngan tempat duduk aku, macam baris 2, aku bris 1. 
tiba tiba, azam, ilham, saiful, ghazali masuk dewan. azam panggil aku.
"syuhada"
aku down kan time tu, angkat muka je. 
azam pun geleng geleng. mcam takde papepun. 
aku tunduk jelah. letak kepala atas meja, kenang nasib aku yng malang ni. 
pastu, 
"syuhada, hari jadi mung hari ni kei?" azam tanya. 
"happy birthday!" dia wish.
aku angkat muka, senyum. terharu, ada jugak orang ingat hari jadi aku. 
pastu, ghazali dengar yang hri ni hri jadi aku, dia terus nyanyi, 
"Happy birthday to you, happy birthday to you, happy birthday to syuhada, happy birthday to you. "
ramai join nyanyi, geng laki kelas aku la. gegang dengan lagu birthday satu dewan. 
terharu gilaa.
macam tahun 2014 ni, best tahun la bagi aku, sebab ada jugak kawan yang ada makna lah. haha. sedih entry kali ni. hehee..
tu je la. baii..
p/s: azam 4/11 saiful 6/11 fazlin 4/11 geng november! :)

No comments:

Post a Comment

Jemput komen jangan malu-malu ~ :D

Pesanan Ikhlas Dari Lubuk Hempedu Sampai ke Pankreas , Mrs. Hero