22 December, 2014

Ber-cuti di Perak

hello everyone. sesawang dalam blog aku ni takpayah nak hirau okay. aku nak story morry sal kehidupan aku di perak darul naim kat umah pak ngah aku, pada mulanya, abah aku cadang nak pi hatyai. then , makngah aku pulak duk sibuk ajak p perak. aku pun entah lah.. blurrr,,,, pastu , aku buat keputusan lepas akak aku ckap ada tokong je kat hatyai and takde tempat menarik. hm.. 1/12 aku  blah kat perak. perjalanan naik bukit gerik tu memang memenatkan. dengan sesak dalam kereta lagi. pastu dengan panasnya. YA Allah. stress aku. nak tido pun senang sebab sepupu yang masih budak lagi. syuhada sabar jelah.. 

pastu aku duduk kat base navy lumut perak. well, biasa je sebab aku dah pernah mai 2kali sebelum ni. takda yang pelik lah. and sepanjang aku duduk kat lumut ni aku pi pasar malam, makan makan, tu je. takda menda yang menarik pun sebab pakngah aku ada kursus kat pulau pinang selama 2 minggu. makngah aku pulak mengandung dah 7bulan. memang sahlah xleh bersiar sangat pun. sebelum pngah pegi kursus, malam tadi dia bawak aku n akak aku pi main bowling. haih. nak cerita pun buat malu je. malas la cerita hahaha... apa lah agaknya yang terjadi kt bowling tu? korang bayang jelah pape pun. ada aku kesah? haha. 14/12 mama abah pi hatyai tanpa aku n akk aku. huuu.. best pulak nampak sbb mama aku antar gambar diorang kat sana. pergi iceberg? entah la. zoo.. ahh dah lama aku nk pi zoo.. nak tengok gajah besar mana..... :'(

 menyesal pulak tak pergi haha.. pastu dua hari lepas abah mama adik pi hatyai abah pulak kena masuk hospital, aku still kat perak. kata mama sakit ulu rei? aku pun tak tau apa punya penyakit lah tu. tapi alhamdulillah operation abah berjalan lancar.. dan sepatutnya aku balik 20/12, tapi pakngah aku takde.. xleh hantar aku and akak pi stesen bas tu. argh... entah pape. aku nak sangat pergi ambik result. ngan member 3 hayyan, 2 hayyan, 1 bajjah..... nak nanges rasenya. biarlah syuhada,. dah takdir kau takleh amik result kan,, sabaa jelah.......

sekarang aku tengah clueless. aku rasa sbp xbest lah! aku nak jugak mrsm! nak mrsm! masalahnya aku buat gila gila time UKKM tu. soalan macam tapak kasut aku.. cantik gilaaaaa! hahahahahahahahahah.... macam org xbetul pulak jwb soalan macam tu. semua KBAT! ko gila? aku benci KBAT! 

tu je cerita aku kali ni. daaaa... 


p/s: harap sangat dapat masuk mrsm daripada sbp....

3 comments:

  1. bukan Perak Darul Naim tapi Perak Darul Ridzuan.. Kelantan Darul Naim.. ^_^

    ReplyDelete

Jemput komen jangan malu-malu ~ :D

Pesanan Ikhlas Dari Lubuk Hempedu Sampai ke Pankreas , Mrs. Hero