29 January, 2015

Death Note Review!


well, well, well.

Baru je habis tengok Death Note minggu lepas. cerita ni ada 37 episode.
best sangat sangat. sesapa yang dah tengok Death Note(DN) ni MESTI suka gila kat L . MESTI!!!!


meh nak story sikit pasal DN ni.

ada sorang budak laki ni namanya, Yagami Light masih bersekolah la. dia ni genius sangat. kat sekolah tu, dia nampak satu buku hitam jatuh dari langit. time balik tu, dia pergi la ke tempat buku tu jatuh and ambik bawak balik. buku ni rupa-rupanya milik seekor Death God yang sengaja jatuhkan buku maut dia tu kat bumi sebab bosan duduk kat dunia dia. jadi nak jadikan cerita, sesapa yang pegang buku tu akan nampaklah death god tu. kalau tengok muka death god mula-mula memang seram. last last nampak cute pulak. kikiki. death god , ryuk namanya, kena lah jadi pet/hamba kepada Light sebab buku dia kan kena ambik kat Light. Bila dah dapat buku yang yang dipandggil Death Note ni, Yagami light pun berancang nak guna buku tu. Ryuk dah warning dia yang, sesapa yang guna buku tu akan berakhir dengan kemurungan. well, buku ni boleh buat orang mati. panduannya ialah, just tulis nama dalam buku tu and dalam 40saat, mati lah orang tu dalam keadaan heart attack. panjang lah pulak description ni. -,-

sambung esok. ngantuk.. byee..


No comments:

Post a Comment

Jemput komen jangan malu-malu ~ :D

Pesanan Ikhlas Dari Lubuk Hempedu Sampai ke Pankreas , Mrs. Hero