03 January, 2015

My Inspiration!!!!!!!

curi gambar fb. sorry ye. pakcik kan inspiration saya!

AAA ! how aku boleh jumpa dia punya blog?? actually, time tu aku tengah google pasal MRSMPC . lepas tu aku pun ternampak blog dia yang tengah cerita pasal dia pergi exam UKKM kat MRSMPC. dia pun berharap nak masuk MRSMPC jugak. dan aku pun sama! dia ni macam aku lah! Aku tak sangka pulak dia dah 19tahun sekarang. lepas tu aku usyar usyar blog dia manalah tau dia dapat MRSMPC tu. rupanya dia dapat SBP. iaitu SMS Kubang Pasu. Amboi, siap tau lagi? haha. dia kan inspiration bagi aku untuk berjaya macam dia!

okay. Dia orang Kelatan jugak sama mcam aku cuma dia org Kota Bharu and aku Pasir Mas. Dia dapat 8A time PMR. maybe sebab tu dia dapat Sbp tu. katanya dia mintak SMS Petra tu je. panjang sangat nama sekolah tu, and plus aku tak ingat. hehe. so, dia dapatlah SMS KB tu. ohh, time aku malas dah nak baca blog dia sebab dia bukan boleh cerita kehidupan kat MRSM PC pun. Aku cuma nk MRSM je sekarang u know

Tapi entah apa kes aku rasa nak tau je result SPM dia dapat berapa. Rupanya dia ni budak tip top kat sekolah weeeeei. dia dapat 9A+ termasuk ADDMATH YANG SUSAH TU!!!!! dan 1B+ linguistik apa entah. pastu aku pun usyar lagi. Sekarang dia tengah belajar oversea kat Jepun! sama macam aku impikaaaaaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! YA ALLAH!!!! jelesnyaaaaa!!!!! boleh ke aku jadi macam pakcik ni????!!! pandai sangaaaattt!! dalam hati aku ni , dia cukup beruntung lah. betul lah cakap Pakcik Commentar ari tu, tak kesah samada dapat SBP atau MRSM, yang penting pengalaman. 

Aku nak sangat sangat sangat jadi macam Pakcik Azraai ni. Pakcik..................... Takpe pakcik, u re my inspiration untuk kejar cita cita aku kat Jepun nanti. aku akan belajar Addmath gila gila tahun depan dan Fizik , Bio or someting like that! start from this year, 2015 until 2018. Boleh ker? waait for next two years guys. i 'll wait my own result. 

sekarang tak kesah dapat ke tak MRSM or SBP! aku cuma perlu usaha usaha dan usaha! :)

No comments:

Post a Comment

Jemput komen jangan malu-malu ~ :D

Pesanan Ikhlas Dari Lubuk Hempedu Sampai ke Pankreas , Mrs. Hero