14 March, 2015

alkisah mrsmpc

lamaa xupdatee blog! rindu woih. well, budak mrsm pc kan sekarang. letih woooiii! Ya Allah, macam mcm menda aku baru tau sekarang. cara nak duk hostel, SubhanaAllah. letih. ragam manusia makin aku tau macam manaa. letih. setiap sentence mesti ada perkataan letih tu. 
okay. meh nak story sikit.

setiap pagi kena bangun pukul 5 untuk bersiap nak solat subuh. tapi masalah sekarang, dah kunci jam, tapi tuan punya badan tak bangun. dapat pulak cubemate yang lambat bangun jugak. almaktubnya, bangun pukul 6 laaa... mandi dah 15 min. 6.10 dah solat dah. tolak pointer akuu... warghh! stress.. nak stretch katil lah hape laaaa. breakfast pulak selalu tak sempat. gi sekolah lepas roll call kat surau pukul 7. baca yassin. kekadang aku tidor time baca yassin. heheee... ngantuk woiih!!! gi kelas, classmate pun boringgg.. arghh.. mujur cikgu baikk.. baik pun hw dia bagi belambak! sabar jelah. time rehat aku g cafe. ya Allah,, habis 3ringgit dah kat situ. bazir.. kat DS free.. tp jauh sangaat.. hw tak siap lagi. balik pulak pukul 2.18. stay up kekadang, gi study dengan tihah kat taman ilmu. buat hw. cikgu haslinda sokmo tegur, baju sekolah tak tukar tukar dri pagi ke petang. balik dorm pukul 6. mandi siap, kul 6.30 makaan. gi surau terus. solat magrib isyak.. prep pulaak.. kelas tak syok, aku lari g psp. ada air cond. nasib baik. pukul 11. siap prep, makan kejap, kuih je pun. baca Al-Mulk, buat hw lagii.. apasal banyak sangat hw nih????? haha. kekadang nak stay up pun takut, sebab dengar baca story haha kat situ. ada sekali, aku stay up sampai kul 2 je, semua dah tidur, dengar locker terbukak, dari depan sampai belakang. haih.. aku tidur bawak bantal, quran tidur kat katil wafa. hohoo.. takut benaaa... duk sini aku xberani cam dulu dah.. haish.. -.-

tu je lah story morry aku.. 

No comments:

Post a Comment

Jemput komen jangan malu-malu ~ :D

Pesanan Ikhlas Dari Lubuk Hempedu Sampai ke Pankreas , Mrs. Hero