16 January, 2017

EH, KAWAN LAMA?

Hai, apasal ngan tajuk entry ak nih? Haha. Okay, meh aku cerita. Hari rabu nanti aku kena amik ujian computer untuk lesen L, before hari tu, aku kena amik gambar passport yang background putih. Okay takde. So kena lah amik. Awal2 xnak pergi, merajuk, sebab kedai mesti tutup kul 6, sekarang dah kul 5.30, mama baru je nak bersiap. Memang xlah kan? Tapi, pujuk diri nak gi, sebab esok mama ada meeting. Okay, amik gambar, dah. Pastu mama bawak gi pantai timur. Terpujuk aku. Haha. Nak beli mister potato banyak2. Yeeaah. Then. Aku duk sibuk amik mister tu, Nampak mama borak dengan makcik pakai tudung merah. Aik. Sapa pulak tu? Aku pun gi dekat sikit, sekadar nak dengar je. Pastu, ada dengar, mana syuhada? Spm sekali kan? Nama aku tu. Makcik tu kenal aku ke? Aku pun tengok anak dia. Tak kenal pun. Pakai spek, tinggi sama dengan aku, badan sedang2. Hmm. Aku pun approach mama. Senyum, salam. Makcik tu cakap,


“comel doh anak loni.”


Wah2. Dapat pujian hari ni. Heee.. Tiba2, aku rasa macam penah Nampak makcik ni sebelum ni.haah? aku pun pandang anak dia. Hmm.. aku pun tanya,

 “amar ke?”
“ho. Amar”


WHAT??!!


Kisah Amar.



FLASHBACK TAK BERAPA NAK INGAT
Lelaki yang duduk kat belakang aku masa darjah 6. Aku tak ingat sama ada dia sekelas dengan aku ke tak masa darjah 5 , tapi biarlah. Then, aku masa dajah nam, aku pakai tudung ke depan.taknampak kening. Cik amar ni, dia duduk sebelah pesa. Pesa ni kawan rapat dia lah dulu. Aku banyak musuh masa kecik2. Pastu asyik kena buli je. Makeluk amar ni, budak yang selalu pedajal aku dulu. Putih, gemuk. Sama cam siddek. Tapi sidek gelap sikit. Tapi sidek baik. Makeluk ni suka sangat Tarik tudung aku kebelakang. Ya Allah geram nya. Dari mula sekolah sampai besa dia ah tukag Tarik tudung dnegan pesa tu.entah apa lah dia dengki dengan aku. Aku benci gila dia. And adalah rumors dia suka ummu. Yeke? Tak ingat.

 Hahahahahahhahaa.  Ntah2 dia “amar” ”kawan lama aku” baca blog aku , omel, “bila pulak dia suko ko ummu?” hahahaha. Ntah lah, nama pun gossip darjah nam. Haha.
Mama pulak cakap, kalau mama jumpa kawan laki mama, mama mesti borak dengan dia lama2. Erk? Kawan? Hm, tah lah. Mama memang suka berckap dengan orang. Aku ni? Aku anggap dia pembuli aku je. Memang tak ah nak cakap dengan dia.

WHAT?

 Aku pusing muka. Mak dia cakap, amar lah ni. Tak kenal dah ke? Hee. Mestilah lah tak kenal dulu besa, sekarang dah kurus, pakai spek. Nampak cam tua dari aku je. Haha. Then, terserempak lah lagi sekali, dia tanya aku skolah mana? Aku ckap mara pc.

“Oh budak pandai ma”

Peril ke apa. Aku ni tak cerdik macam kauu. Haha. Then. That’s it. Haha. Lama tak jumpa pembuli. 5 tahun. Kalau aku jumpa dia sekali lagi, aku maybe still tak berani cakap dengan dia. awkward kot. Dah.  Bye. 

No comments:

Post a Comment

Jemput komen jangan malu-malu ~ :D

Pesanan Ikhlas Dari Lubuk Hempedu Sampai ke Pankreas , Mrs. Hero