15 January, 2017

kdrama thumbs up!

Hai, hari ni aku nak kongsi drama2 yang au tengok sepanjang duk kat umah ni. Adalah dekat 5 drama gitu.. semua 16 episode.kecuali love me if u do.
Okay, firstly aku tengok.


2 World(W)
Cerita ni sangat lah pelik and aku rasa, apa ni? Tak logic langsung. Cerita dia, daripada komik ke lam reality. Sebab tu tajuk dia 2 world. Han Hyo Jo sangat lah gorgeous . cantik. And Lee Jong Suk. Han hyo jo sebagai doctor , dan anak kepada pelukis komik terkenal. Pastu, team leader bagi hyo jo ni minat sangat cerita W yang ayah hyo jo ni lukis. Fanatik fan lah gituu.. tiba2 Hyo Jo tahu yang ayah dia tetiba ilang. Dia pun gi lah kat umah ayah dia. N bia dia dekat dengan computer yang tempat pelukis lukis tu, ada orang Tarik dia. And guess who Tarik dia? Mestilah Jong Suk. Jong Suk time tu sakit, kena tikam. Pastu Hyo Jo yang kena Tarik tu tolonglah, lgipun dia doctor. Lepas 2 , ada lah perkataan ‘To Be Continued’ .
What? Okay ada perkataan pulak. Hyo Jo macam pelik, and dia kembali balikkat alam realti. Pastu JongSuk yang kata lam komik tu, nak cari Hyo Jo, yang selamatkan dia. Hyo Jo pulak banyak kali jugak lah kena Tarik masuk lam komik. Cam tu ah awl2 cerita. Nak ckap ending, takut spoil korang pulak. Cerita ni lebih kepada, nak cari siapa yang tikam dia. And romance. Mesti tengok! Sebab lee Jong Suk sangat lah charming!!! J Rate: 4Stars


Witch Romance.
Okay, kalau cerita ni pulak. Awl tengok memang camtak logik. Bukan tak logic, macam cerita fantasy, tapi tak lgik yang lelaki hensem, Park Seojun yang muda sukakan Witch, yang umur 14tahun beza. Memang kalau awl2 memang taknak tengok sebab macam geli. Hahaha. Lagipun actress dia Nampak tua. Tapi, aku nasihatkan sabar. Nanti korang tengok samapi lam ep 3 korang akan follow cerita ni. Yang penting, park seojun sangat lah comel. Mesti sangat tengok. Kalau lama2 tengok, actress tua tu sebenarnya cantic sangat. So, be patient, tengok! Rate: 4Stars.


Jaelousy Incarnate.
Kalau cerita ni, Gong Hyo Jin berlakon tau. Alah yang master’ s sun punya actress. Gila2 je perangai dia. Best. And cerita ni pasal 2 orang lelaki sorang  tu hensem kaya, sorang lagi ada penyakit BREAST CANCER, cute, koya. Okay. Gong Hyo jin ni sebagai weather forecaster.  2 laki ni kawan baik, tapi lepas je tau diorang suka orang yang sama, pergaduhan besar terjadi.. lepas tu semua duk cari solution nak pikat hati Hyo Jin. Best lah. Cerita ni lebih comedy, and pasti korang gelak pecah mulut ah. Haha. Pasti tengok. Rate: 5Stars
Its Okay Its Love.
Cerita ni pun sal Gong Hyo Jin. Al maklumlaha, aku peminat Hyo Jin. Kalau je ada watak Hyo Jin pegang mestilah gila2 . cerita ni sal dia jadi psychologist. And tinggal dengan 2 orang lelaki. And, dia terjumpa dengan Zo In sung. Agak hensem lah. Boleh lah. Dia ni act as, writer. Success ah. And kaya. And something happen diorang ni kena tinggal bersama. And asyik gaduh je. Tu ah best dia. Mesti tengok! Rate: 4Stars


Love Me if You do
Cerita ni paling boleh buat orang yang duk sensorang kat umah, seram sejukje takut ada orang tetiba mari bunuh, potong kepala. Cita ni, sangatlah ngeri, cute, best! Yang oart cutenya, main lead dia, takde perasaan sebab dia ni berkerja sebagai prof criminologist kot. Dia baca fikiran criminal lah. And dia tak pernah kapel, bercinta! Dia ni ada lah kawan baik, hensem!! Kawan dia, IT Technologist. Tangan dia menaip pro gila. And laki ni, terpikat dengan secretary dia, cantic sangatt!!! Sesuai. Tapi, dia tak tau pun yang dia fallen in love dengan secretary dia. Ada suatu masa, secretary dia taknak kerja dah sebagai assistant dia, dia akan car jugak cara untuk buat pompuan tu jadi assistant dia. Snagat sweet. Tapi, cerita ni berbaur, bunuh2 orang, potong2, untuk mereka yang minat tengok FBI boleh ah tengok. Yang penting priority nya laki tu hensem and comelll!!!. Rate: 5Stars


Marriage Not Dating
Cite nil ah yang buat aku mengigau spanjang malam. Haha. Laki tu yang amat comel and hensem. Cerita dia pasal pompuan ni nak sangat nikah. And keetulan orang yang dia nak kawin tu memang xsuka nak kawin. Dan laki ni ada lah kawan yang tak penah ada keinginan nak kawin, dan suka duk sensorang. Okay, somehow, diorang ni gaduh2, and mak kepada laki ni ingat ke yang pompuan tu bakal isteri anak dia, and dia suh anak dia nikah dengan pompuan tu, dan ugut amik rumah yang dia bagi kat laki tu. Laki ni, plastic surgeon. Memang hensem sangat, kalau tengok xmenyesal. Aku berani kerat kuku. Haha. Rate: 5Stars

No comments:

Post a Comment

Jemput komen jangan malu-malu ~ :D

Pesanan Ikhlas Dari Lubuk Hempedu Sampai ke Pankreas , Mrs. Hero