16 March, 2017

the DAY SPM?!

hari ni adalah hari result yang dinanti semua candidates spm 2016. Ya. Sanagt berdeba. Tapi, I manage to control my feeling lah. Malam tu aku tidur awal. Sebab malas nak feeling2 . 6 hari sebelum tu aku dah feeling lebih dah. Prepare dress and tudung bawal for tomorrow. Pink. Okay. Tidurr.. esoknya, my mum wake me up, aku tengok jam, baru kul8. Takyah lah awal sangat, result keluar lam kul 11. Mama pun tak prepare apa2 lah sebab nak breakfast kat luar. lam kul 8.30 aku bangunn.  Siap. Bertolak kul 9.30. baguslah, aku taknak exsaited sangat nak amik result ni, hehe. Pastu siap makan. Kul 10. Em, lam internet cakap leh cek result dah. Aku terus hantar lam sms 5888 tu, nak cek, better aku tau sekarang daripada menangis kat maktab. Setengah jam berlalu. Bila nak sampai ni. Aku hantar lagi sekali. Dah lah mahal 50 sen, pastu abah aku berhenti kat petronas, sebab my mum nk gi tandas. And ting tong. Mesej masuk. Em, nak tengok sekarang ke? YA Allah lam hati, berdeboooo, dudududup. Daapppp. Lantaklahhh. Goodluck syu. Cakap kat diiri sendiri. Aku bukak. Em, 1B, yang lain apa, 3A-, 3A, 2A+. ya Allah……..!!!!! my god… 8A!!!!!!!!! alhamdulillah. Cant contain my excitement anymore, aku terus cakap kat abah. “bah, kangah dpt 8A!!!” abah berkerut. “8 jah?” abah aku ni kan. Aku pun keluar, beli air ngan gula2. Lam hati tak percaya. Dapat 8A. alhamdulillah. Alhamdulillah. Syukur,,,,! Mesti bm b ni. Hehe.. redholah, . mama aku sampai lam kete,tanya angah dapat berapa. 8 jah maa. Ma aku hepii. Abah aku je mebebel, dapat 8 je?????? Biarlah. Tak pelik dia camtu , gi mara dapat 8A je. Mata ni masuk habuk ke apa. Haha. Sebak semacam. Syukur. Tapi tak menangis pulak. Syukurr sangaatttt.
Sampai maktab, ramai yang dh smpai. Aku jumpa cikgu, ramai lagi yang dah tahu result. And tegur2 macam tulah. Well, everyone happy, since result membanggakan. Ade jugak yang sedih 1 lagi nak A. haha. Biarlah. Ada yang happy dapat 9A even though bukan 9A plus. Ada yang tak puas hati. Tapi aku pun happy bagi diorang.   Balik tak sempat pukul gambar. Abah lah. Sibuk je, nak balik. Haha. Then, abah bawak gi kbmall. Yeah. Aku dapat kasut baru + novel. Syukur. Haaaahaa. Dapat coolblog yang mahal. Rm5.80. sanggup kau? Hehe. Ramai yang tanya dapat berapa. Tapi akum alas je nak jawab. Takut takbur pulak. Aku ni cepat bangga. Kahahaahahakaha. Banyaklah. Taksaba nak jumpa cikgu hafiz, tapi dia gi lain. Biarlah maybe another time. Aku tak saba nk gi smksis. Insya-Allah. Dapat asasi fizikal um. Amin Amin Amin.

No comments:

Post a Comment

Jemput komen jangan malu-malu ~ :D

Pesanan Ikhlas Dari Lubuk Hempedu Sampai ke Pankreas , Mrs. Hero