14 June, 2017

2 minggu asasi sains

Hai.
Aku dah bergelar  dak dak u dah. Aku dalam peringkat tua dah. Agak terkilan sebenarnya. Spnjg dua mggu aku kat sini. Macam macam orang aku jumpa

Minggu pertama.
Sistem belajar dia bebas. Ada hari aku habis kelas pukul 12. Ada hari habis kelas pukul 6 petang. Yang kelas 6 petang ni paling kritikal lah bagi aku. Even though belum mula belajar baru introduction je. Tapi dah rasa kejemuan dia tu. Yes. Penat. Hari selasa merupakan hari terpenat aku. Mengantuk tak habis lam kelas ctu. Tapi yelah. Nama pun U.
Minggu ni jugak aku jumpa kawan baru. Housemate. Macam2 karenah. Housemates aku semua baik. Comel. Lahaaiii. Sarawak ada. Johor ada. Negori pun ada. Aku kan asal klntn. Cam susah dorang nak paham. Tapi apa aku kesah. Cakap je. Hahaha.
Then. Classmate. Classmate ni biasala awal2 bising lam group je. Lam kelas sepatah haram pun takbunyi. Semua tunduk je tengok henfon. Ish3. Tapi alhamdulillah. First day masuk kelas aku dah jumpa sahabat. Ye. Dak dak bijak we. TGB B STF. rival pc dulu ni. Hahaa. Kitorang geng. Then jumpa lagi sorang n tubuhlah kelab manik. Haha.

Minggu 2.
Minggu ni aku dah strt rasa habisnya duit. Duit macam air terjun. Kejap je hilang. Kejap je habis. Beli buku. Beli nasi. Ni ban ramadhan. Takde la makan banyak. And tak kebuluq lagi. Nanti taktau la. Aku asik berjimat je. Sahur pun dengan biskut. Huu.
Pastu aku outing dengan housemate. Gi IOI. Nak kenal putrajaya. Dapat naik uber for first time. Dapat mazda. Aku admire la kereta ni. Betul. Comel sangat.
Then. Hari minggu cuti 2 hari. Waktu cuti tu kami turun ke anjung(tempat makan) belajar sesama. Kat sini dah jumpa lagi kawan baru. Rapat dah sikit. Bukak puasa sesama. Belajar sesama. Haha.

Minggu ni jugak minggu benci bio tau. Hahaa. Susah je subjek y aku belajar. Susah paham. Lecturer sangat laju speed. Nak kejar syllibus. Lepas tu banyak gak kelas cancel. Tapi kena ganti lgi. Minggu ni aku bleh cakap. Kurang rehat sangat. Letih. Penat. Hahaa. Lepas tu aku mengidam macam2. Kfc la . Secret recipe la. Hai. Susah la dak u ni. Duit takda nak makan mewah. Hee. Aku pun rasa macam dah pokai dah ni. Tapi aku cuba. Aku cuba. 😂

No comments:

Post a Comment

Jemput komen jangan malu-malu ~ :D

Pesanan Ikhlas Dari Lubuk Hempedu Sampai ke Pankreas , Mrs. Hero