14 June, 2017

Uitm dengkil

Hai. Salam.
Yes. Tahniah syuhada. Berjaya jejak kaki ke uitm dengkil. Ye. Ye. UM? Biasala manusia hanya mmpu merancang. Maybe style belajar kat UM lebih tight pada uitm ni? Ok. Apa perasaan aku bila dpt dengkil. Um. Dengkil ni sbenarnya ada lam rancangan masa depan aku. Target first UM. Then baru dengkil. Masa nak gi dengkil , singgah pahang , kl , dengkil. Yea perjalanan sangaaat jauh. Penaaatt duk lam kereta. Tapi bila sampai je dengkil , uuu. Besarnya dengkil baru. And panas. Agak panas sebab maybe baru lagi. Pokok belum cukup membesar lagi.
Terpampang je blok pentadbiran. Aku pun xde feeling sangat lah. Dalam hati belum bersyukur. *puih.

Then aku dapat tau yang tahun ni kpt dah tak taja elaun sara hidup untuk budak asasi. Aku terkilan sangat . Ingat bleh la ringan beban ma abah. Rupanya tak indah seperti yang dijangka.

MDS (MINGGU DESTINI SISWA)
biasa saja. Serious. Benda ni hanya nak ajar kau cara hidup sini dengan ceramah lecturer. Dari engineer yg menawan. Nak sahkan identiti kau kat sini je. Aku mati2 ingat best mds ni. Macam ade game? Ade suai kenal. Ni tak. Kelas pun takbagilagi. Agak terkilan lagi. Mds sangat penat. Penat tunggu head count. Penat tunggu giliran nak makan. Penat lah mudah cerita. Mds berakhir dengan hati yg lega. Then kitaorang balik untuk seminggu.

No comments:

Post a Comment

Jemput komen jangan malu-malu ~ :D

Pesanan Ikhlas Dari Lubuk Hempedu Sampai ke Pankreas , Mrs. Hero